Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Lohärads IF P-99

Följ

P-99

Följ oss för uppdateringar
Följ
Lohärads IF
Fotboll
P-99

Match

FC Åland

1 - 6
Rangsby Stadium
8 september 2012
15:30

Lohärads IF Blå

Referat

Referat: FC Åland - Lohärads IF Blå

Dags för en tripp till Åland och möta trevliga FC Åland. Alltid lika kul och trevligt att möta deras lag och spelare. Vi hade lite återbud även inför den här matchen, men vi var 13 st starka killar som ville spela fotboll. Resan över var trevlig för alla utom en som blev sjösjuk, men som tur var så märktes det inte på plan sedan. Matchen spelades på en kanon gräsmatta och ett mycket vackert väder.

Laddningen innan matchen var sädår, vet ej varför. Men känslan var att vi inte skulle vara med från början. Det var en händelsrik början och båda lagen spelade bra från början. Vi märkte att Åland även i den här matchen var duktiga på att vända spelet snabbt, de var livsfarliga i kontringarna. Här var vi tvungna att vara på tå.

Ju länge halvleken lider, desto mera spel på deras planhalva. I den 21:a minuten får Åland en frispark i ett farlig läge strax utanför vårt straffområde. Detta efter att en av våra killar tar bollen med handen. Läget är bra och de slår frisparken i ribbans överkant, pust.
Vi rullar bollen bra, har många bra diagonala passningar. Många vill ha boll, det känns jätte bra. Spelat är jämt och matchen är mycket sevärd.

0-1, 28:e min. GH vinner bollen i en tuff närkamp på sin högerkant, passar snett bakåt till Max som sätter den. Skönt med ledning.

I halvtidspausen pratar vi om att fortsätta vårt fina spel, fortsätt med alla de bra passningarna från mitten ut mot kanterna. Men se upp med Ålands snabba vändningar.

Åland börjar 2:a halvlek mycket bra och vi är inte med i matchen. Vi ledare skriker åt våra killar att de måste vakna !
0-2, 5:e min. En jätte bra pass av Anton som slår den mellan deras mitt- och ytterback till en vindsnabb Max, som slår den längst marken bredvid deras målvakt. Anfallet innan försökte Max chippa den över deras målvakt, men deras back som jobbade stenhårt hemåt stressade Max där, då deras duktiga målvakt kunde plocka den. Deras målvakt var deras bästa spelare, och hade han fått bättre hjälp på returerna så hade det blivit bättre med Åländska ögon sett.
Nu började vi få ett tryck och alla spelade jätte bra.
0-3, 14:e. Anton lägger en mycket bra frispark (en bit utifrån), med bra bollbana som blir farlig, rörigt framför deras mål. Men Wester är där snabbt och tar hand om bollen, och skjuter den i mål. Kanon bra.
0-4, 19:e min. En bra löpning av Max, som lägger den snett inåt åt Wicander som skjuter och är där på sin egen retur, mål.
0-5, 22:a. Ted vinner bollen i en närkamp med huvudet och vinner mark. Slår en kanon passning i djupet till Max som inte gör några fel. Det var ditt mål Ted, kanon!
Vi var effektiva framåt och gjorde mycket mål, men Åland var inte ofarliga och hade en del chanser. Men kollade man noga så var det några killar i deras lag som började hänga med huvudet, och det är alltid ett dåligt tecken.
0-6, 26:e min. Anton vinner bollen på mitten och vinner mark, slår en passning till Zacke som gör allt rätt, bra.
1-6, mål på frispark av Åland, snyggt! Men det kändes både synd eftersom vi tyckte att vår duktiga målvakt Samuel var värd att hålla nollan, samtidigt som man unnade Åland mål. 

- Det var stora siffror, lite väl stora. Matchen var jämnare än vad resultatet visar.
- Tack Åland för en trevlig match.
- Vill även tacka deras ledare för ett (alltid) trevlig bemötande.
- Tack domaren för en mycket bra match.

- Dagens kung var Hampus som hade många många många kanon passningar från mitten ut mot kanterna. Nästan alla hans passningar var rätt. Mycket bra och klokt spelat idag Hampus.
- Wester! Som Janne sa: Wester går från klarhet till klarhet.
- Max, ja vad ska man säga. 3+1 i poängligan, jättebra. Skönt att ha en kille som kan löpa ifrån deras backar och göra mål.
- Ted är jättebra på sin ytterback. När ska du förstå att du är dukigt och våga tro på dig själv?
- GH blir bara bättre och bättre, känns som en jättebra formtopp nu.
- Vart man än spelar (på vilken plats), så gör man det för laget! 
- Laget före Jaget. Jaget för Laget.

Tack alla för en lyckad dag :)

FORZA LIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIF!!!!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Max Temrin 1 3 1 0 0 4
Anton Östlund Wessberg 1 0 3 0 0 3
Alex Wester 1 1 0 0 0 1
Daniel Wicander 1 1 0 0 0 1
Zackarias Laprasit 1 1 0 0 0 1
Daniel Gustafsson Hildebrand 1 0 1 0 0 1
Ted Törngren 1 0 1 0 0 1
Adam Bergströmer 1 0 0 0 0 0
Hampus Filipsson 1 0 0 0 0 0
Hannes Sjödahl 1 0 0 0 0 0
Joel Söderhäll 1 0 0 0 0 0
Rasmus Jertland 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Samuel Wikström 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 3 jun 2012, 12:00 Lohärads IF Blå - FC Åland 2 - 1